Speculaas BonBons

Speculaas BonBons

Speculaas BonBons

Ingrediënten: 200 gram slagroom, 1 theelepel speculaaskruiden, 500 gram pure chocolade,

Breng 200 gram slagroom bijna aan de kook met 1 theelepel speculaas/koekkruiden (bv van Verstege) en een snufje zout. Laat dit minstens 5 minuten op een warmhoudplaatje staan. Haal het van het vuur en doe er 300 gram gehakte pure chocolade door. Roer het geheel tot het een constante massa is. Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Dit kan zeker wel een paar uur duren. Smelt dan au-bain marie 200 gram pure chocolade en bekleed met een gedeelte hiervan 2 bonbon vormen (ik had de vormen van bk, elk goed voor 16 bonbons). Zet de vormen in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Als de chocolade hard is vul je het met de speculaas-slagroomvulling, niet helemaal vol doen want je moet nog een ‘dekseltje’ maken! Giet daarna met de overgebleven gesmolten chocolade de ‘dekseltjes’ op de bonbons. Laat dit weer afkoelen in de koelkast tot de chocolade hard is geworden. Daarna kan je ze voorzichtig uit de bonbonvorm halen. Je kan de bonbons ook in de diepvries bewaren, als je ze wil eten kan je ze het beste ontdooien in de koelkast. Smul ze!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

2 thoughts on “Speculaas BonBons

  1. hallo 😀 ik zocht dit recept net, wij doen op school een actie voor een school in Nepal, we moeten met 5 euro zoveel mogelijk winst maken,, door dingen te maken en koken enzp 😀 en ik ga met vriendinnen chocolade letters inzamellen en smelten, en dan bonbons van maken 😀 Doeiii, groetjes Fieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top