Snelle Stoofpot met Chorizo en Sperziebonen

Snelle Stoofpot met Chorizo en Sperziebonen

Snelle Stoofpot met Chorizo en Sperziebonen
Ingrediënten: 2 rode uien, 250 gram chorizo, 2 teentjes knoflook, tabasco, 450 gram mini krieltjes, 200 gram sperziebonen, 1 blik tomaatblokjes, 2 laurierblaadjes, 1 cupje gevogelte fond, 150 ml water, peterselie,

Bak in de olie 2 fijngesneden rode uien glazig en voeg er daarna 250 gram in plakjes gesneden chorizo toe. Bak dit tot de chorizo goudbruin is. Schep de chorizo uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 2 teentjes knoflook met een paar druppels tabasco kort. Voeg er daarna 450 gram mini krieltjes toe en 200 gram sperziebonen. Bak dit een minuut of 5. Voeg daarna 400 gram tomaatblokjes toe, het chorizo-uimengsel, 2 laurierblaadjes, 1 cupje gevogelte fond (ingevroren in een ijsblokjesvorm) en 150 ml water. Breng het geheel kook. Zet het daarna op een laag vuurtje en laat het met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven. Haal de laurierblaadjes eruit. Bij het serveren kan je er eventueel peterselie over strooien, maar dat is niet echt nodig. Eet smakelijk!

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top