Farfalle all’ Amatriciana

Farfalle all' Amatriciana
Een makkelijke pittige pasta, normaal gesproken gebruik je een gedroogde rode peper, maar bij gebrek hieraan heb ik het vervangen door 2 theelepels sambal.

Ingrediënten: farfalle, zout, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 1 blik gepelde tomaat, 2 theelepels sambal, geraspte kaas,

Kook de farfalle zoals je gewend bent in kokend water met zout. Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Als het ontbijtspek knapperig is dan doe je er 2 in ringen gesneden uien bij, 1 blik van 400 gram gepelde tomaten (of ontvelde verse tomaten ongeveer 500 gram) en 2 theelepels sambal. Bak het kort mee en laat het dan een minuut of 15 op een laag vuurtje pruttelen. Serveer de saus op de Farfalle en strooi er eventueel geraspte kaas over.

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Ook lekker :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.