Gevuld Pizzabrood

Gevuld Pizzabrood

Gevuld Pizzabrood

Weer een recept uit de kinderkeuken van Britt. Dit keer een gevuld pizzabrood.

Ingrediënten: 500 gram witte broodmix, 300 ml lauwwarm water, 200 gram blokjes ham, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni-spaghettigroenten, 1 blikje tomatenpuree, 75 ml water, basilicum, geraspte kaas,

Kneed 500 gram witte broodmix met 300 ml lauwwarm water tot een soepele deegbal en laat dit zeker een half uur rijzen onder een theedoek op een warme plaats. Bak in de hete olie 200 gram blokjes ham met twee teentjes fijngehakte knoflook. Als de hamblokjes iets bruin worden doe je er 400 gram macaroni-spaghetti groenten bij (een pakket met prei, rode ui en gele en rode paprika). Roerbak dit mee tot de groenten zachter worden. Dan kan je er een klein blikje tomatenpuree bij doen en 75 ml water. Goed roeren en op laag vuur verder warm laten worden. Nu kan je van het brooddeeg mooie pizza’s rollen, je kan er 3 of 4 maken… ligt er aan met hoeveel personen je bent of hoe groot je de broodjes wil maken. Leg op elke ‘pizza’ wat van het groentenmengsel, strooi er verse basilicum over en flap het deeg er overheen en druk de randjes goed dicht met wat water. Leg de pizzabroodjes dan op de ingevette bakplaat. Strooi er als laatste nog wat geraspte kaas en fijngehakte basilicum over het broodje. Dan kan het in de voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk, enne pas op want de broodjes zijn heel heet van binnen!

0
(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Gevuld Pizzabrood

  1. ik heb dit gisteren in elkaar geknutseld, het was erg lekker. Ik had alleen de hamblokjes al eerder voor iets anders gebruikt maar ik had nog cervelaatworst. Dat ging ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top