Bloemkool met een Kaassaus

Bloemkool met een Kaassaus

Bloemkool met een Kaassaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 2 laurierblaadjes, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 theelepels mosterd, 500 ml melk, 100 gram geraspte kaas, zout, peper,

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en zet ze in een pan met koud water op het vuur. Doe er 2 laurierblaadjes en wat zout naar smaak bij. Laat de bloemkool kort koken en giet het dan af. Haal de laurierblaadjes eruit en spoel de bloemkool af met koud water. Dan kan de bloemkool in een ingevette ovenschool. Maak dan de kaassaus, smelt 50 gram boter met 50 gram bloem en 2 theelepels mosterd, laat dit een paar minuten bakken, wel er bij blijven en regelmatig roeren. Zet nu het vuur lager en giet er beetje bij beetje ongeveer 500 ml melk erbij. Doe dit niet te snel, anders gaat het klonteren. Laat het iets koken en haal het dan van het vuur af. Roer nu ongeveer 100 gram geraspte kaas erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Als dit gesmolten is dan giet je de kaassaus over de bloemkool. Zet het in de voorverwarmde oven op 220 graden voor ongeveer 20 minuten (kijk afentoe wel of de kaassaus niet aanbrand in de oven!)… Lekker met bv rosti.

0
(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top