Paddenstoelen Kaas Rosti

Paddenstoelen Kaas Rosti

Paddenstoelen Kaas Rosti

Ingrediënten: 500 gram aardappels, 1 ui, 1 teentje knoflook, 75 gram geraspte kaas, peper, zout, 200 gram gemengde paddenstoelen,

Schil ongeveer 500 gram aardappels en rasp ze in de keukenmachine. Meng in een grote kom de aardappels met 1 fijngehakt uitje,1 fijngehakt teentje knoflook en 75 gram geraspte kaas. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd 200 gram gemengde paddenstoelen (portabello’s, kastanjechampignons en oesterzwammen) in kleine stukjes (net zo groot als de aardappelrasp. Bak de paddenstoelen ongeveer 3 a 4 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze dan iets afkoelen en roer ze door het aardappelmengsel. Verhit nu in een koekenpan met anti-aanbaklaag wat boter en als dat heet is doe je het aardappelpaddenstoelenmengsel erbij druk het stevig aan met een spatel. Verhit de ‘aardappelkoek’ ongeveer 2 a 3 minuten en draai de koek dan om. Neem een groot bord leg het op de koekenpan en draai het allemaal om, en schuif dan zo de ‘aardappelkoek’ weer terug in de pan. Dit moet een aantal keer om hem goed warm te krijgen! Als hij mooi bruin is dan is hij klaar om geserveerd te worden. Lekker met bijvoorbeeld sla. Tip: in plaats van de ui en knoflook door het aardappelmengsel te doen kan je het ook meebakken met de paddenstoelen.

0
(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Paddenstoelen Kaas Rosti

  1. Mijn geheim om de rosti niet aan de pan te laten kleven is een tefal pan met anti aanbaklaag te gebruiken (of een antikleef pan zoals Piet Huysentruyt het noemt). en ik heb een groot bord wat precies op de pan past. Als de rosti dan 2 a 3 minuten aan een kant gebakken is (en ook goed aangedrukt is geweest) dan kan je de koek zo omkiepen door de het bord op de pan te leggen als omdraaien. Pan terug op het vuur met weer wat extra boter en dan voorzichtig terug schuiven.

    Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top