Rundvlees in de Wok

Rundvlees in de Wok

Rundvlees in de Wok
Ingrediƫnten: 250 gram rundvleesreepjes, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerriepoeder, 6 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 prei, 1 teentje knoflook, gember, 1 zakje pijnboompitten, koriander, rijst,

Doe in een schaal ongeveer 250 gram rundvleesreepjes. Meng hierdoor 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerriepoeder, 6 eetlepels sojasaus en 2 eetlepels balsamico azijn. Laat dit even staan en snij ondertussen 1 prei in ringen, hak 1 teentje knoflook en een stukje gemberwortel fijn. Rooster 1 zakje pijnboompitten (65 gram). Bak in de hete olie op hoog vuur de rundvleesreepjes bruin, doe hierbij de prei, knoflook, gemberwortel en een half blikje bamboescheuten. Roerbak dit voor ongeveer een minuut of 5. Dan kan je de pijnboompitten en een ruime eetlepel fijngehakte koriander er bij doen. Serveer dit met rijst. Tip van ons kookboek.be: kook de rijst een dag van te voren en zet het in de koelkast. Als je de rijst nodig hebt kan je het bakken in de hete olie en zo krijg je een drogere korrel!

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top