Lasagne

Lasagne

Lasagne
Eigenlijk geheel tegen mijn principes, tegenwoordig dan… heb ik dit keer een potje pastasaus gebruikt. Zonde om het potje weg te gooien en het moest gewoon eens op voor dat het over datum ging… en uiteindelijk is de lasagne erg lekker geworden, vond de smaak van deze pastasaus (Super de Boer Pastasaus Picante) niet te zoutig of te overheersend wat veel dingen uit potjes en zakjes wel hebben.

Ingrediƫnten: 300 gram gehakt, 2 teentjes knoflook, 2 rode uien, 1 wortel, 1 gele paprika, 2 stengels bleekselderij, 500 ml runderbouillon, 30 gram boter, 30 gram bloem, 25 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Bak 300 gram gehakt rul, als het bruin is voeg je er 2 fijngehakte teentjes knoflook bij, 2 fijngesneden rode uien, 1 geraspte wortel, 1 fijngesneden gele paprika en 2 stengels bleekselderij (gesneden). Bak dit goed door tot de groenten wat zachter worden. Doe er dan het potje pastasaus picante van Super de Boer bij. Laat dit op een laag vuurtje pruttelen. Maak dan een kaassaus. Kook 500 ml runderbouillon van 1 bouillonblokje. Smelt 30 gram boter met 30 gram bloem, als het gesmolten is doe je er beetje bij beetje de bouillon bij onder voortdurend roeren. Roer er net zoveel bouillon bij tot de saus de gewenste dikte krijgt. Doe dan ongeveer 25 gram geraspte kaas bij de saus en roer dit door en laat de kaas helemaal smelten. Nu kan je laagje voor laagje de lasagne opbouwen in een ingevette ovenschaal. Doe eerst een laagje gehakt-groentenmengsel in de schaal dan de lasagnebladen, weer het gehakt-groentenmengsel en weer een laagje lasagebladen. Over de laatste laag lasagnebladen doe je het laatste beetje gehakt-groentenmengsel en giet dan de kaassaus erover. Als laatste nog wat geraspte kaas erover en dan ongeveer 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!

0
(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top