Hongaarse Pasta

Hongaarse Pasta

Hongaarse Pasta

Waarom ik dit Hongaarse pasta noem weet ik eigenlijk niet precies, misschien door de paprika’s? Het had net zo goed Pasta Peperonata kunnen heten…

Ingrediƫnten: 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blokje groentenbouillon, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel paprikapoeder, 35 gram bloem, 50 ml kookroom, macaroni, zout, geraspte kaas,

Snijd 1 rode en 1 groene paprika in kleine blokjes. Snipper 1 ui fijn en hak 1 teentje knoflook fijn. Kook van 1 groentenbouillonblokje 500 ml bouillon. Bak in de hete olie de ui, paprika’s en knoflook tot de paprika’s zacht zijn. Doe er dan 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel paprikapoeder en 35 gram bloem. Roer dit even door zodat de bloem over al goed door zit. Doe er dan beetje bij beetje de bouillon erbij. Net zoveel dat de bloem alles opneemt, je doet er net zoveel bouillon bij totdat je de gewenste dikte saus hebt. Zet nu het vuur uit en roer er 50 ml kookroom door. Laat het nu op een laag vuurtje een kwartiertje pruttelen. Kook ondertussen de macaroni zoals je gewend bent in kokend water met zout. Serveer de paprikasaus op de macaroni en strooi er nog wat geraspte kaas over.

0
(83 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top