Champignons in Tomatensaus

Champignons in Tomatensaus

Champignons in Tomatensaus

Eigenlijk is dit gerecht meer bedoeld als vooraf of als een aperitief, maar met gebakken aardappeltjes was het ook heerlijk!

Ingrediƫnten: 250 gram champignons, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 200 ml witte wijn, 2 theelepels worcestershiresaus, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel koriander, 1 laurierblaadje, zout, peper,

Maak 250 gram champignons schoon en snijd een klein stukje van het steeltje af. Bak in hete olie 1 fijngesneden sjalotje en 1 teentje fijngehakte knoflook tot het sjalotje goudbruin is. Doe hier bij de hele champignons en bak ze heel kort mee. Dan doe je er 200 ml witte wijn, 2 theelepels worcestershiresaus, 1 klein blikje tomatenpuree en 2 eetlepels limoensap bij. Kook dit even zodat de alcohol vervliegt. Zet het geheel op een laag vuurtje en doe er nog 1 kleine eetlepel fijngehakte verse koriander en 1 laurierblaadje bij. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het nu een kwartiertje met de deksel op de pan pruttelen. Als het klaar is vis dan het laurierblaadje uit de saus. Zoals eerder gezegd lekker met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top