Vegetarisch Rijstgerechtje

Vegetarisch Rijstgerechtje

Vegetarisch Rijstgerechtje

Dit had eigenlijk totaal wat anders moeten worden, maar als je ingrediënten al voor iets anders gebruikt hebt, en je hebt geen tijd om naar de winkel te gaan, dan moet je het doen met de dingen die je hebt. Het is wel lekker geworden, dus ik verklap niet welke ingrediënten missen.

Ingrediënten: rijst, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel koenjit, peper, 300 ml kruidenbouillon, 200 gram doperwten,

Kook de witte rijst bij voorkeur een nacht van te voren (dit was een tip die ik van Ons Kookboek.be kreeg, voor een droge rijst) Bak in hete olie 3 fijngesneden sjalotjes bruin, doe er daarna 1 fijngehakt teentje knoflook bij, en de gekookte witte rijst (± 300 gram) en 1 rode paprika in stukjes gesneden. Roerbak dit mee voor ongeveer 1 minuut. Breng het dan op smaak met een eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel koenjit en zwarte peper naar smaak. Doe er dan 300 ml bouillon bij getrokken van 1 kruidenbouillonblokje, dit heeft wel als gevolg dat de droge rijst zich gaat gedragen als een risottorijst, het neemt alle vocht op en gaat er dus ‘klef’ uitzien. Roer er als laatste 200 gram diepvriesdoperwtjes door en laat het geheel in ongeveer 10 minuutjes, terwijl je afentoe roert, gaar worden. Eet smakelijk!

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top