Tagliatelle met Courgette, Wortel en Paprikasaus

Tagliatelle met Courgette, Wortel en Paprikasaus

Tagliatelle met Courgette, Wortel en Paprikasaus

Een vegetarische pasta deze keer, en erg lekker!

Ingrediënten: tagliatelle, 1 courgette, 1 wortel, 4 teentjes knoflook, 1 pot geroosterde paprika, 2 rode uien, 3 zongedroogde tomaten, 1 theelepel tijm, 100 ml crème fraîche, peper, zout, basilicum,

Kook de tagliatelle zoals je gewend bent. Snijd de courgette en een wortel met een dunschiller in linten. Kook in kokend water 4 gepelde teentjes knoflook in ongeveer 5 minuten zacht. Doe in een schaaltje ongeveer 400 gram geroosterde paprika’s (uit een potje). Doe hierbij de zachte knoflook en pureer dit met een staafmixer tot een gladde saus. Bak in wat olie 2 fijngesnipperde rode uien ongeveer 5 minuten. Doe er dan 3 fijngesneden zongedroogde tomaatjes en 1 theelepel tijm bij en bak het geheel nog een minuut of 3. Dan doe je er de paprikasaus bij en dit even meebakken. Als laatste roer je er 100 ml crème fraîche door en dit warm je even mee. Breng de saus op smaak met peper en zout. Kook in ruim kokend water de courgette en wortels ongeveer 5 minuten en giet het daarna af. Serveer de courgette en wortel op de tagliatelle. Schep over het geheel de paprikasaus en garneer het met 2 basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

0
(84 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top