Hollandse Wokschotel

Hollandse Wokschotel

Hollandse Wokschotel
Een lekkere restjes schotel, van allerlei groenten die ik over had.

Ingrediënten: 250 gram gehakt, 2 teentjes knoflook, 1/2 witte kool, 100 gram wortel, 100 gram sperziebonen, 40 gram boter, 40 gram bloem, 500 ml groentenbouillon, 100 gram geraspte kaas,

Bak 250 gram gehakt rul met 2 teentjes knoflook (uitgeperst). Als het gehakt bruin is kan de halve in reepjes gesneden witte kool erbij. Roerbak dit een minuut of 5 mee. Dan kunnen de geblancheerde wortels en sperziebonen erbij (Ik had van elk ongeveer 100 gram). Maak ondertussen in een steelpan de kaassaus klaar, dat gaat als volgt: Verhit 40 gram boter en 40 gram bloem, laat dit even kort bakken en giet er nu beetje bij beetje ongeveer 500 ml groentenbouillon bij. Het kan soms iets meer zijn, soms iets minder maar dat ligt er aan hoe dik je de saus wilt. Als je een mooie dikte qua saus hebt dan kan je er 100 gram geraspte kaas erdoor roeren, dit kan op een laag vuurtje. Serveer de wokschotel op een mooi bord en giet de saus erover. Eet smakelijk!

0
(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top