Slagroom BonBon

Slagroom BonBon

Slagroom BonBon

Dit recept komt uit het boek BonBon van Kees Raat. Het zijn de 1e BonBons die ik ooit echt heb geprobeerd. Het horen eigenlijk truffels te zijn, maar dan hadden we ze nog door de cacaopoeder moeten rollen. Maar desalniettemin zijn ze voor een eerste keer wel goed gelukt!

Ingredi├źnten: 350 gram slagroom, 1 vanillestokje, snufje zout, 200 gram suiker, 250 gram roomboter, 400 gram pure chocolade,

Breng de slagroom met het opengesneden vanillestokje en een snufje zout bijna aan de kook. Laat het dan 20 minuten op een kookplaatje intrekken. Er komt een vel op maar die hoef je er tijdens het intrekken er niet af te halen, door het vel blijft de smaak beter behouden. Haal na 20 minuten het slagroom van het plaatje af, schep het velletje eraf, en doe er dan 200 gram suiker bij. Roer het mengsel tot de suiker geheel is opgelost. Het mengsel moet nu tot kamertemperatuur afkoelen. Klop met een mixer de roomboter (die op kamertemperatuur is) tot een glad mengsel, en voeg al mixend de slagroom erbij. En dat kan leuk worden. Als het schift is het mengsel te koud, en dan kan je het au bain marie weer wat opwarmen. Nu kan je stoppen met mixen en ga je verder met kloppen. Als het mengsel te slap blijft zet je de schaal in ijskoud water. Klop het op zodat het mengsel piekt. Dan vul je een slagroomspuit met het mengsel en ga je er mooie hoopjes van spuiten op bakpapier. Leg deze hoopjes zeker 3 kwartier in de vriezer. Na 3 kwartier kan je de chocolade gaan smelten, au bain marie. Neem dan steeds een paar slagroomhoopjes te gelijk uit de vriezer en haal ze een voor een door de chocolade. Echt niet te veel te gelijk uit de vriezer halen van de vullingen want het smelt best snel. Laat de BonBons goed afkoelen. Je kan ze bewaren in de koelkast, maar je kan ze ook invriezen (gelukkig maar want ik had voor een heel weeshuis, zoals het gezegde gaat)

0
(59 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top