Zelfgemaakt Yoghurt IJs

Zelfgemaakt Yoghurt IJs

Zelfgemaakt Yoghurt IJs

Ook dit recept komt uit het kinderkookboek Vandaag kook ik van Loethe Olthuis van Britt. En hoe je dit maakt? In ieder geval kan het zonder ijsmachine, volgens mij was dat ten tijde van de uitgave het boek (1991) nog niet echt betaalbaar omdat in de eigen keuken te hebben.

Ingrediënten: 1 ei, 125 ml slagroom, 90 gram witte basterdsuiker, 300 ml magere yoghurt, 1 zakje vanillesuiker,

In ieder geval splits een ei. Klop het eiwit in een schone kom stijf. Klop in een andere kom 125 ml slagroom stijf met 90 gram witte basterdsuiker. Klop de eidooier met een zakje vanillesuiker in een grote kom schuimig. Roer er met een spatel 300 ml magere yoghurt door. Als het mengsel een gelijkmatige kleur heeft kan je de slagroom er door mengen en als laatste schep je het eiwit er door totdat het mengsel 1 kleur heeft (scheppen is nu beter dan roeren, het ijs wordt namelijk luchtiger door het scheppen) Nu schep je het mengsel in een diepvriesdoos en zet je het in de vriezer, schep het na een half uur om en laat het dan nog een half uur vriezer en schep het dan nog een keer goed om. Dan moet het nog minstens een half uur in de vriezer blijven tot het stijf is. Het ijs is heerlijk zonder iets, maar je kan er natuurlijk ook slagroom erbij doen, of een chocoladesaus, aardbeiensaus noem maar op! Echt heerlijk en makkelijk!

0
(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Zelfgemaakt Yoghurt IJs

  1. Nou nou ,jij bent aardig an het kokkerellen geweest zeg, maar let je wel een beetje op je lijn met al die lekkere hapjes want er zitten wel en hoop calorieen in .

  2. Zo’n verwenweekendje moet soms kunnen… Nu zit er niks anders op dan weer wat te bewegen, gelukkig was het vandaag heerlijk weer en hebben we een stuk kunnen wandelen, dus dat scheelt weer 🙂

    1. Ligt er aan hoe veel je geeft per persoon natuurlijk. Zelf heb ik geen idee meer voor hoeveel personen het is geweest. Het was een aardige bak vol, net geen literbak ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top