Cassoulet

Cassoulet

Cassoulet
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 300 gram hamlappen, 1 blik gepelde tomaten, 1 wortel, 150 ml rode wijn, 150 ml gevogelte fond, 1 theelepel rozemarijn, peterselie, tijm, 150 gram sperziebonen, broodkruim,

Bak in wat olie 1 grote fijngesnipperde ui glazig met 2 teentjes knoflook. Voeg als de ui glazig is 300 gram in blokjes gesneden hamlapjes toe en bak dit bruin. Nu kan je er een blik gepelde tomaten toevoegen, 1 in blokjes gesneden wortel, 150 ml rode wijn, 150 ml gevogelte fond, een theelepel rozemarijn, peterselie en tijm. Laat dit geheel ongeveer 20 tot 25 minuten pruttelen op een laag vuur. Doe dan ongeveer 150 gram diepvries sperziebonen erbij en laat het nog 10 minuten pruttelen. Eigenlijk zou je het niet 10 minuten moeten latten pruttelen, maar in een ovenschaal moeten doen en het geheel bestrooien met broodkruim en het in de voorverwarmde oven zetten voor een minuut of 10, zoals het bij een echte Franse cassoulet hoort… Maar dit is een ietwat snellere versie.

0
(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Cassoulet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top