Aardappelkoek met Italiaanse Salade

Aardappelkoek met Italiaanse Salade

Aardappelkoek met Italiaanse Salade

Ingrediƫnten: 750 gram aardappels, bacon, ui, paprika, peterselie, bloem, ei, zout, peper, geraspte kaas,

Rasp 750 gram vastkokende tafelaardappels (zakje van de Albert Heijn) in een keukenmachine. Snij de bacon, ui en paprika in kleine stukjes en hak peterselie fijn tot je ongeveer 2 eetlepels hebt. Bak in een koekenpan de ui, paprika en bacon. Als de ui glazig is en de bacon gaar schep je dit door de aardappel-rasp samen met de peterselie, geraspte kaas, een schepje bloem, een geklutst ei, zout en peper. Verwarm in een koekenpan (ik had 2 pannen nodig) een klein beetje olie. Als de olie warm is schep je het aardappelmengsel erdoor en druk je dit aan. Zet het vuur lager en laat de koek ongeveer 10 minuten bakken. Nu kan je hem omdraaien. De slimste manier is de koek op een groot bord te schuiven en dan zo weer terugkieperen in de pan. Nu moet ie nog eens 10 minuten bakken. Als de koek goudbruin is, is de koek klaar.

De Italiaanse salade was van de Albert Heijn. Ik had er extra een bakje gerookte kipfilet door gedaan, en de pesto dressing vervangen door een yoghurtdressing.

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Aardappelkoek met Italiaanse Salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top