Kip Lasagne

Kip Lasagne

Kip Lasagne

Ingrediënten: 1 ui, 1 wortel, 4 stengels bleekselderij, 2 kipfilet, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 teentjes knoflook 6 zongedroogde tomaten, 20 gram bloem, 200 ml water, 1 blikje tomatenpuree, 40 gram boter, 30 gram bloem, 500 ml melk, tijm, lasagnebladen, geraspte kaas,

Bak in wat olie 1 fijngesnipperde ui, 1 geraspte wortel en 4 fijngesneden stengels bleekselderij, roerbak dit voor een paar minuten. Doe er dan 2 in stukjes gesneden kipfilets, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 2 teentjes knoflook bij. Dit roerbak je tot de kip gaar is. Voeg dan 6 fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe en bestuif het met 20 gram bloem, bak dit kort mee. Blus het dan af met 200 ml water en roer er een klein blikje tomatenpuree door. Laat dit pruttelen terwijl je met de bechamelsaus aan de gang gaat. De bechamelsaus maak je als volg: smelt 40 gram boter en roer er 30 gram bloem door en bak dit even mee (het mag niet bruin worden). Giet er dan beetje bij beetje de melk door. De melk wordt steeds opgenomen door de bloem dus je ziet het klonteren, dan moet je er weer wat melk bij gieten. Je hebt ongeveer 500 ml nodig, maar dat is niet de exacte hoeveelheid, dat ligt er namelijk aan hoe dik je de saus wil hebben. Breng de saus op smaak met wat tijm. Doe dan in een ingevette ovenschaal een laagje kip-groentenmengsel. Dek dit af met lasagnebladen, giet hierover ongeveer 1/3 van de bechamelsaus en bedek het weer met een laagje kip-groentenmengsel. Doe dan nog een laagje lasagnevellen en giet hierover de rest van de bechamelsaus. Strooi er als laatste geraspte kaas over het geheel. Nu kan het in de voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer 30 minuten. Dan is het klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk.

0
(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top