Hoi, tja het meel die we hebben gekregen van de molenaar, gemalen in de Nieuwe Molen van Veenendaal was echt anders dan de cakemeel die je normaal in de supermarkt haalt. Hier waren geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd en dan krijg je echt een ander resultaat.

Maar goed, antwoord op je vraag. Ik heb ook de meest standaard cakeblik die er bestaat qua grootte ook zo’n anderhalve liter. Echter is die van mij van siliconen en dat scheelt vaak wel tijd in de oven. Maar volgens allerlei recepten moet een cake in een oven staan op 150 graden en dan anderhalf uur. Ik probeer na een uur al met een sateprikker of breinaald er in te prikken of de cake al goed is. Als de breinaald of sateprikker er schoon uit komt is ie goed. Anders kan de cake nog wel langer. Dan gewoon om de 10 minuten even voorzichtig er in prikken. Na 90 minuten moet de cake wel gaar staan zeker als de oven op hetelucht staat want dan verwarmt hij alles wat sneller.

Groetjes Anja