Cake van de Molenaar

Cake van de Molenaar

Cake van de Molenaar

Het had ook eigenlijk wel boerencake kunnen heten, Echter na ons bijzondere uitje afgelopen zondag naar “de nieuwe molen” in Veenendaal, en ik daar een zakje echte molen cakemeel kreeg, noem ik het toch: Cake van de Molenaar.

Ingrediƫnten: 200 gram boter, 250 gram witte basterdsuiker, 3 eieren, 250 gram cakemeel van de moleaar, 1 eetlepel melk,

Hoe gaan we het maken? verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht oven) en beboter een cakevorm en bebloem hem… dan krijg je de cake er makkelijker uit. Mix dan in een kom 200 gram boter zacht, voeg er 250 gram witte basterdsuiker toe en maak er een gladde massa van. Voeg dan 1 voor 1 de 3 eieren toe en mix de massa op de hoogste stand tot het weer gelijkmatig is. Voeg dan 250 gram cakemeel toe en een lepel melk. mix dit goed door elkaar tot een glad beslag. Vul de cakevorm nu met het beslag en strijk het glad met de achterkant van een lepel (spoel die eerst af met heet water dan gaat het net iets makkelijker en blijft het beslag niet zo plakken) Zet de cakevorm in de oven en bak hem in 60 a 80 minuten goudbruin. Door er een sateprikker of een breinaald in te prikken kan je zien of de cake klaar is, als er geen beslag aan zit kan hij uit de oven. Laat de cake 5 minuten afkoelen en keer hem daarna om, om hem uit de cakevorm te halen. Laat hem dan nog wat afkoelen, maar het is wel erg verleidelijk om alvast een plakje te proeven.

0
(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

5 thoughts on “Cake van de Molenaar

 1. Je merkt wel dat ik nu een ander soort meel heb gebruikt. Zowiezo ziet de cake er goudbruiner uit. De cake die ik met bloem maak is veel lichter van kleur. Deze cake was afgekoeld lekkerder dan zo warm uit de oven. Nu kwam echt de ambachtelijke smaak naar boven. Normaal vind ik een warme cake ook overheerlijk. Maar met deze cake van de Molenaar moet ik mijn mening een keertje veranderen.

 2. Cake van de Molenaar… Juist… Zeer interessant maar nou weet ik nog steeds niet hoe groot jou bakvorm was. Ik moet weten hoelang een cake in de oven moet en op welke stand. Ik heb een bakvorm voor een cake een langwerpige waar anderhalve liter aan inhoud inkan. Ik heb laatst een cake gebakken (marmer cake) en die heb ik in de oven gedaan op 150 graden en 60 minuten. Hij was nog niet eens in de buurt van gaar zijn. Ik heb natuurlijk wel mijn oven voorverwarmt. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik een heteluchtoven heb. Je weet wel zo’n comi-oven.

  Maar goed ik hoor het nog wel van je.

  Dikke kus,

  Patty.

 3. Hoi, tja het meel die we hebben gekregen van de molenaar, gemalen in de Nieuwe Molen van Veenendaal was echt anders dan de cakemeel die je normaal in de supermarkt haalt. Hier waren geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd en dan krijg je echt een ander resultaat.

  Maar goed, antwoord op je vraag. Ik heb ook de meest standaard cakeblik die er bestaat qua grootte ook zo’n anderhalve liter. Echter is die van mij van siliconen en dat scheelt vaak wel tijd in de oven. Maar volgens allerlei recepten moet een cake in een oven staan op 150 graden en dan anderhalf uur. Ik probeer na een uur al met een sateprikker of breinaald er in te prikken of de cake al goed is. Als de breinaald of sateprikker er schoon uit komt is ie goed. Anders kan de cake nog wel langer. Dan gewoon om de 10 minuten even voorzichtig er in prikken. Na 90 minuten moet de cake wel gaar staan zeker als de oven op hetelucht staat want dan verwarmt hij alles wat sneller.

  Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top