Fusilli met spek en erwtjes

Fusilli met spek en erwtjes

Fusilli met spek en erwtjes

Ingrediënten: fusili, zout, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 ml gezeefde tomaat, witte wijn, oregano, peper, 125 ml kookroom light, 150 gram doperwten, geraspte kaas,

Kook de fusilli zoals je gewend bent in kokend water met wat zout gaar zoals je gewend bent. Bak in een droge koekenpan 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek krokant, als het krokant is kan je het eventuueel te veel aan vet er afhalen. Doe er 1 fijngesnipperde ui en 1 teentje knoflook bij. Bak de ui glazig. Daarna doe je er 250 ml gezeefde tomaten bij, een scheutje witte wijn, oregano, zout en peper. Als de gezeefde tomaten iets gekookt heeft doe je er 125 ml kookroom light bij. Even roeren zodat het goed gemengd is en nu kan je 150 gram diepvriesdoperwten erbij doen en dit kort laten mee garen. Op het eind doe je de fusilli erbij en roer je alles goed door elkaar. Op je bord doe je er geraspte kaas bij. Eet smakelijk!

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top