Pasta Ovenschotel met Spinazie en Kaassaus

Pasta Ovenschotel met Spinazie en Kaassaus

Pasta Ovenschotel met Spinazie en Kaassaus

Ingrediënten: pasta, 40 gram bloem, 40 gram boter, 600 ml bouillon, 50 gram geraspte kaas, 4 eetlepels kookroom, 200 gram spinazie, paneermeel,

Kook de pasta gaar in ruim kokend water met zout, zoals je gewend bent, Al Dente is al voldoende. Maak een kaassaus van 40 gram boter en 40 gram bloem, welke je samen bakt in een steelpan, als het boter/bloem mengsel iets bruin is ga je er voorzichtig de groentenbouillon bijvoegen. Net zoveel tot je een juiste dikte krijgt wat je zelf lekker vind, ik heb zo’n 600 ml gebruikt. De bouillon voeg je beetje bij beetje toe onder voortdurend koken anders krijg je klonten. Op het einde doe je er geraspte kaas door, ongeveer 50 gram, en als het gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en roer je er nog 4 eetlepels kookroom light door en breng je het op smaak met zout en peper. Laat 200 gram spinazie ontdooien in een pan of in de magnetron. Giet de pasta af, en doe dit in een ingevette ovenschaal, meng hierdoor de spinazie, en 1 in blokjes gesneden tomaat. Dan nog even de kaassaus er doormengen. Strooi er als laatste wat paneermeel er over en wat geraspte kaas. Dan gaat het zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Eet smakelijk!

0
(129 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top