Hartige Taartje

Hartige Taartje

hartig taartje

Ingrediënten: 150 gram blokjes ham, 1 rode paprika, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram kastanjechampignons, 150 gram oesterzwammen, zout, peer, 125 ml crème fraiche, 3 eieren, mozzarella, bladerdeeg, geraspte kaas, oregano,

Bak in olie 150 gram blokjes ham, met 1 fijngesneden rode paprika, 1 fijngesneden ui, 2 fijngesneden stengels bleekselderij, 2 fijngehakt teentjes knoflook en tijm. Als de groentes zacht zijn voeg je 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons en 150 gram oesterzwammen toe. Roerbak tot de paddenstoelen zacht zijn. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe in een kommetje 125 ml crème fraiche, 3 eieren, 1 plakje mozzarella, zout en peper. Meng dit goed. Zet het vuur uit en roer de saus door de groenten. Bekleed beboterde vuurvaste schaaltjes met een plakje bladerdeeg. Schep de groenten erin en bestrooi het met geraspte kaas en oregano. Wij hadden genoeg groenten om 7 schaaltjes te vullen. Zet de ovenschaaltjes voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden. Eet smakelijk!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Hartige Taartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top