Lasagne met Bechamelsaus

Lasagne met Bechamelsaus

Lasagne met Bechamelsaus

Ingrediënten: 200 gram gehakt, 2 teentjes knoflook, tijm, zout, peper, 400 gram Italiaanse groenten, 250 gram champignons, 1 blik gepelde tomatem, oregano, basilicum, 40 gram boter, 40 gram bloem, 500 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, lasagnebladen, geraspte kaas,

Bak in een koekenpan 200 gram gehakt rul, doe hierbij 2 teentjes gehakte knoflook en wat tijm, zout en peper. Voeg daarna een zak Italiaanse groenten erbij (AH) en 250 gram in plakjes gesneden champignons. Goed roerbakken en dan een blikje gepelde tomaten (400 ml) toevoegen. Doe hierbij ook wat oregano en basilicum. Even goed doorwarmen. Begin nu met de bechamelsaus. Verwarm op een half laag vuurtje 40 gram boter, doe als de boter gesmolten is (maar nog niet bruin) 40 gram bloem erbij. Blijf goed roeren tot het een gladde massa is (het wordt eerder een hele grote klont) Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf goed roeren. Je moet er net zoveel melk toevoegen tot je een mooie na jouw wens dikte qua saus krijgt. Doe als laatste nog een beetje zout en peper erbij en eventueel wat nootmuskaat. Doe in een ingevette ovenschaal een laagje gehakt-groentenmengsel, een laag lasagnebladen, weer een laag gehakt-groentenmengsel, een laag lasagnebladen en dan doe je de bechamelsaus erover, goed uitstrijken. Als laatste strooi je er gelijkmatig geraspte kaas erover. Dit moet ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven op 210 graden.

0
(34 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top