Bananencake

Bananencake

Bananencake

Deze cake heb ik niet zelf gemaakt, maar een collegaatje van mij, Claudia van Dijk.

Ingrediënten: 250 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel zout, 160 gram boter, 230 gram donkere basterdsuiker, 2 eieren, 3 bananen,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakevorm met boter en bestuif hem met bloem. Zeef 250 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, een halve theelepel nootmuskaat en een halve theelepel zout in en kom. Meng 160 gram zachte boter en 230 gram donkere basterdsuiker en voeg beetje bij beetje de 2 eieren toe. Voeg de 3 geprakte banaan toe en roer goed. Voeg het gezeefde bloem-mengsel toe en roer alles glad. Doe het mengsel in de vorm en bak de cake bovenin de oven gedurende circa 45 minuten. De bovenkant moet verkleuren en de cake moet aan de rand van de vorm een beetje loslaten. Bedek de bovenkant van de cake met folie als de cake te snel verkleurt. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

0
(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Bananencake

 1. Hééé Anja,

  Wat leuk dat je mijn gebakken bananen cake op je website hebt gezet.
  Hij was lekker hé, alleen de volgende keer moet ik nog rijpere bananen gebruiken ik denk dat hij dan nog lekkerder wordt.

  Oh ja ik heb ook een zakje vanillesuiker toegevoegd dat vind ik zelf altijd erg lekker.

  Nou de volgende keer mag je weer proeven hoor samen met Michel, hihihi

  Bey bey

  Groetjes van Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top