Kipcurry met Sperziebonen en Cashewnoten

Kipcurry met Sperziebonen en Cashewnoten

Kipcurry met Sperziebonen en Cashewnoten

Ingredienten: 1 ui, zout, 1 teentje knoflook, gember, 2 pimenten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel koenjit, 400 ml kokosmelk, 250 ml kippenbouillon, 300 gram kipfilet, 200 gram sperziebonen, 125 gram cashewnoten, 125 ml zure room, koriander, rijst,

Bak een fijn gesnipperde ui met wat zout in wokolie zacht. Doe er dan een fijngehakte teen knoflook bij, een gehakt stukje gember van 2 cm, 2 fijngesneden pimenten (kleine pepertjes), een theelepel ketoembar, komijnpoeder, en koenjit. Even goed roeren en dan een blikje kokosmelk (400 ml) en 250 ml kippenbouillon erbij meng dit goed en doe dan 300 gram in blokjes gesneden kipfilet erbij. Laat dit een minuut of 10 pruttelen en doe dan ongeveer 200 gram sperziebonen erbij. Dit kan nog zo’n 10 minuten meepruttelen. Rooster ondertussen 125 gram cashewnoten in een droge koekenpan. Als de sperziebonen gaar zijn, doe je de cashewnoten, 125 ml zure room en wat koriander erdoor. Even mee warmen. Op het het bord doe je er nog wat koriander bij. Serveer de curry met witte rijst.

0
(26 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top