Risotto met Doperwten en Bacon

Risotto met Doperwten en Bacon

Risotto met Doperwten en Bacon

Ingrediƫnten: 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, risotto rijst, groentebouillon, geraspte belegen kaas, zout, peper, munt, 4 plakjes bakbacon, 1 prei, 200 gram doperwten,

Bak in een pannetje een fijngesnipperde rode ui met 1 fijngehakt teentje knoflook glazig in hete olie. Voeg er risotto rijst bij en roer dit goed. Voeg beetje bij beetje groentebouillon toe. Als de risotto klaar is voeg je geraspte belegen kaas, zout, peper en munt toe. Goed doorroeren.

Terwijl je de risotto aan het maken bent. Bak je 4 plakken in reepjes gesneden bakbacon bruin met wat tijm en 1 fijngehakt teentje knoflook in een droge koekepan. Voeg 1 in ringen gesneden prei en 200 gram diepvries doperwten toe. Als de doperwten gaar zijn roer je de risotto door het geheel. Eet smakelijk!

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top