Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)

Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)

Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)

Ingrediënten: 100 gram boter, 1 sinaasappel, 150 gram zelfrijzend bakmeel,

Meng 100 gram zachte boter met 50 gram suiker. Voeg 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil (van 1 sinaasappel) en 150 gram zelfrijzend bakmeel toe. Kneed hiervan een goede deegbal. Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat de deegbal een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een aantal balletjes en leg dit op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Druk de deegballetjes voorzichtig plat. Maak met een vork wat streepjes over het deeg. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster. Smul ze!

(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top