Spinazie Lasagne

Spinazie Lasagne

Spinazie Lasagne

Ingrediënten: 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 125 gram geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat, 600 gram spinazie, tijm, achterham, mozzarella, lasagnebladen,

Kaassaus: Smelt 50 gram boter en voeg er 50 gram bloem toe. Roer dit goed. Voeg beetje bij beetje 500 ml melk toe. Blijf goed roeren zodat het niet gaat klonteren. Haal de pan van het vuur. Roer er 125 geraspte kaas door. Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Breng de kaassaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roerbak 600 gram spinazie in hete olie tot de spinazie geslonken is. Doe in een ingevette ovenschaal een laagje kaassaus, dan een laagje spinazie en strooi daarover een beetje tijm. Maak dan een laagje van plakjes achterham en leg hier op plakjes mozzarella. Leg hierop de lasagnebladen “verde”. Begin dan weer met de kaassaus enzovoorts. De laatste laag is een laagje lasagne, hierover giet je het laatste beetje kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top