Nasi Goreng met Sate en Courgette Zoetzuur

Nasi Goreng met Sate en Courgette Zoetzuur

Nasi Goreng met Sate en Courgette Zoetzuur

Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap asin, 1 theelepel sambal, ketoembar, laos, koenjit, gemberpoeder, zout, suiker, 200 gram hamlap, 300 gram rijst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 prei, 250 gram nasigroenten,

Meng 2 eetlepels zoute ketjap asin met een theelepel sambal, een beetje ketoembar, laos, koenjit, gemberpoeder, zout en suiker. Doe hierin ongeveer 200 gram in reepjes gesneden hamlap en laat dit een paar uurtjes marineren in een goed afgesloten schaaltje in de koelkast. Kook ongeveer 300 gram rijst in kokend water gaar en giet af. Bak in hete wokolie de gemarineerde hamlapjes bruin. Bak in een andere koekepan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui. Als de dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig zijn kan dit bij de hamlapjes gedaan worden en doe er dan naar smaak wat ketjap asin bij. Voeg 1 fijngesneden prei en 250 gram nasi-groenten toe (zonder de tauge). Roerbak dit ongeveer 5 minuten.Roer de rijst erdoor en roerbak nog 10 minuten. De nasi is erg lekker met satevlees met Conimex milde satesaus en courgette zoetzuur. Eet smakelijk!

0
(86 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top