Pasta Ovenschotel met Chorizo en Courgette

Pasta Ovenschotel met Chorizo en Courgette

Pasta Ovenschotel met Chorizo en Courgette

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 300 gram gehakt, zout, peper, paprikapoeder, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje tomatenpuree, laurier, 1 courgette, 1/2 rode paprika, 100 gram chorizo, 250 ml crème fraîche, 2 eieren, geraspte kaas,

Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Fruit 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en breng het op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Als het gehakt bruin is voeg je 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 klein blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water en een blaadje laurier toe. Laat dit even pruttelen. Als de macaroni klaar is, giet het af en roer dit door het gerecht. Haal het laurierblaadje eruit. Doe een laagje macaronimengsel in een ingevette ovenschaal. Leg hierop plakjes courgette en plakjes chorizo. Strooi er 1/2 in blokjes gesneden rode paprika, wat kaneel en geraspte kaas over. Herhaal dit nog een keer. Maak in een aparte schaal een saus van 250 ml crème fraîche, 2 eieren en wat geraspte kaas. Meng tot een gladde saus. Giet de saus over de macaronischotel. Strooi er nog wat extra geraspte kaas over. Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Eet smakelijk!

0
(140 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top