Surinaamse Kapucijners met Rijst

Ingrediënten: rijst, 300 gram gehakt, 1 teentje knoflook, 1 ui, 4 tomaten, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel worchestersaus, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel oestersaus, peper, 1 blokje runderbouillon, 100 ml water, 1 pot jonge kapucijners, rijst,

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak 300 gram gehakt bruin. Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 gesnipperde ui toe. Als de ui zacht is voeg je 4 in blokjes gesneden tomaat toe. Roerbak kort. Voeg 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel worchestersaus, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel oestersaus, peper, 1 blokje runderbouillon en 100 ml water toe. Laat dit even pruttelen en voeg dan 1 pot uitgelekte jonge kapucijners toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

7 Antwoorden op “Surinaamse Kapucijners met Rijst”

  1. Heerlijk!
    Ik ben vegetariër dus ik heb het gehakt vervangen door vegetarisch gehakt. De oestersaus door ketjap asin en worcestersaus door een beetje maggi. Er zoetzure komkommer bij gegeten.

  2. Ik heb het zojuist alvast voor vanavond gemaakt. Wel voor 5 personen dus de hoeveelheden aangepast. Souto mix erbij en surinaamse picalilly en smullen maar.

    Tijdens het proeven ( veel en vaak 🙂 nog een beetje de toevoegingen aangepast en werkelijk super lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *