Oosterse Broccoli met Biefreepjes

Oosterse Broccoli met Biefreepjes

Oosterse Broccoli met Biefreepjes

Ingrediënten: 250 gram biefreepjes, 6 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, 2 teentjes knoflook, sambal, djinten, laos, ketoembar, 1 broccoli, zout, 1 piment, koriander, mie,

Een avond van te voren al 250 gram biefreepjes gemarineerd met een zelfgemaakte marinade: Meng 6 eetlepels ketjap manis met 2 eetlepels gembersiroop, doe hierbij nog een klein teentje knoflook (uit de pers) een theelepel sambal, djinten, laos en ketoembar. Goed met de biefreepjes mengen en dan tot het gebruik in een goed afgesloten schaal in de koelkast laten staan. De broccoli moet in roosjes gesneden worden en dan ongeveer 3 minuten in kokend water met wat zout koken. Bak de gemarineerde biefreepjes in een klein beetje olie bruin. Schep het dan uit de pan en doe opnieuw wat olie in de pan en bak hierin een fijngesneden knoflookteentje en 1 fijngesnijden piment (of een Spaanse peper) Daarna kunnen de broccoliroosjes erbij. Als deze even meegebakken zijn kunnen de biefreepjes ook erbij. Even goed doorwarmen. Op je bord strooi je er nog wat koriander over. Lekker met mie.

0
(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top