Beierse Bloemkool

Beierse Bloemkool

Beierse Bloemkool

Ingrediƫnten: 1 bloemkool, zout, 30 gram boter, 2 eetlepels bloem, 100 gram geraspte kaas, 250 ml slagroom, nootmuskaat, peper, 200 gram blokjes ham, paneermeel,

Snij de bloemkool in roosjes en kook deze ongeveer 3 minuten in kokend water met wat zout. Bij het afgieten 250 ml kookvocht bewaren. Smelt in een pannetje ongeveer 30 gram boter, als dit gesmolten is doe je er 2 eetlepels tarwebloem bij en blijf je goed roeren, doe dan langzaam het kookvocht erbij, en laat het geheel nog even doorpruttelen. Na een minuut of 5 het vuur afzetten en dan 100 gram geraspte kaas en 250 ml slagroom erdoor heen roeren met naar smaak wat nootmuskaat, zout en peper. In een ingevette ovenschaal de gekookte bloemkool leggen met daaroverheen ongeveer 200 gram hamblokjes. Giet hieroverheen de saus en strooi dan nog wat paneermeel en een restje geraspte kaas erover. Zet dit in een voorverwarmde oven op 160 graden (hete lucht oven) en laat het geheel in 30 tot 40 minuten gaar worden. Lekker met gebakken aardappelschijfjes.

0
(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top