Hartige Cake-jes

Hartige Cake-jes

Hartige Cake-jes

Ingrediënten: 200 gram boter, 4 eieren, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram blokjes ham, 100 gram geraspte kaas, paprikapoeder, kerriepoeder, oregano, zout,

Mix 200 gram zachte boter (ongeveer 30 minuten uit de koelkast) met 4 eieren tot een gladde massa. Voeg er 250 gram zelfrijzend bakmeel bij en meng dit met een spatel of lepel tot een mooi deeg. Spatel er dan nog 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram blokjes ham, 100 gram geraspte kaas, een beetje paprikapoeder, beetje kerriepoeder, een snufje zout en een halve theelepel gedroogde oregano door. Meng dit goed doorelkaar. Doe dit dan in ingevette cakevormpjes (ik deed het in zo’n siliconenvorm kan ook in papierenvormpjes en deze hoef je niet in te vetten) Dit moet dan ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Als de tijd verstreken is kunnen ze nog een beetje pruttelen van de boter – dan kijken of ze mooi goudbruin zijn en ze er dan uithalen.

0
(96 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top