Pasta met Venkel en Worstjes

Pasta met Venkel en Worstjes


Ingrediƫnten: 6 Catalaanse worstjes, 1 ui, 1 venkel, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaat, basilicum, 100 ml rode wijn, zout, peper, pasta, ricotta, geraspte kaas,

Haal van 6 Catalaanse worstjes het velletje en maak van het worstvlees balletjes. Bak deze balletjes in wat olie bruin, en als ze bruin zijn haal je ze uit de pan. Bak in de overgebleven olie een in ringen gesneden ui, de in blokjes gesneden venkel en pers er 2 teentjes knoflook bovenuit. Roerbak dit tot de ui zacht is geworden. Doe daarna een blik gepelde tomaten erbij, wat gedroogde basilicum en ongeveer 100 ml rode wijn. Breng het op smaak met wat zout en peper. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Doe daarom gelijk de pasta in het kokende water met wat zout. Als de pasta klaar is, kan deze door de saus. Schep dan op elk bord een beetje ricotta en doe daarna de pasta met de saus erover. Als laatste de geraspte kaas erover strooien.

0
(46 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top