Ingrediënten: 1 wortel, 1 ui, 1 teentje knoflook, basilicum, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eieren, 125 ml slagroom, 1 theelepel rode wijnazijn, 1 liter water, 750 gram tomaten, zout, peper, basilicum,
Verhit een flinke scheut olie en bak hierin de 1 geraspte wortel, 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en fijngehakte basilicum. Bak dit in ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar Voeg bij de wortel-ui mengsel 2 blokjes kippenbouillon, 1 liter water en 750 gram in stukjes gesneden tomaten erbij. Warm dit in ongeveer 30 minuten goed door. Maak ondertussen het roommengsel klaar. Splits 2 eieren. Doe de eidooiers in een kommetje voeg 125 ml slagroom en een theelepel rode wijnazijn toe. Roer dit mengsel goed. Als de soep goed warm is pureer je de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Haal de soep van het vuur af. Voeg het roommengsel toe. Strooi er op je bord nog wat basilicum. Serveer met ciabatta. Eet smakelijk! 0
(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Heerlijk!
Dit was de eerste keer dat ik zelf soep maakte en ga m meteen nog een keer maken.
Perfecte combinatie. Vooral de room op het eind met een blladje basilicum heeft iedereen doen smullen!