Over & Contact

Leuk dat je langs komt op Brutsellog! Brutsellog is een blog met alles wat ik dagelijks op tafel zet. Dat is gewoon het dagelijkse avondeten, maar ook die lunch bij dat leuke tentje of die lekkere high tea of dat speciale etentje.

Brutsellog is in augustus 2005 begonnen met wat ik dagelijks eet, eigenlijk gewoon om te ontdekken wat de mogelijkheden van bloggen is. Eten is iets wat je dagelijks doet, maar wat je snel weer vergeet. Ronald Giphart heeft me destijds, door een quote op tv, geïnspireerd om foto’s te gaan maken van het eten. Brutsellog is dan ook mijn persoonlijke eetdagboek.

Waarom Brutsellog eigenlijk Brutsellog heet? Brutsellog is afgeleid van ‘brutselen’ wat zoiets betekent als zonder veel gedoe in de keuken iets lekkers bereiden. Log is natuurlijk afgeleid van weblog. Brutselen en weblog gecombineerd werd dus Brutsellog. Al sinds augustus 2005

Brutsellog wordt door mij alleen geschreven met technische hulp van mijn vriend. Wat begon als een experiment is nu een leuke, uit de hand gelopen hobby die al veel leuks op mijn pad heeft gebracht!

Anja van Heiningen

Per mail is Brutsellog bereikbaar op mail[at]brutsellog.nl (vervang [at] door @ ).
Ook te volgen via Matrix (element.io) : #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl.
En via Fediverse/Acitivitypub (oa mastodon/friendly/pleroma) : @anja@www.brutsellog.nl

(3.932 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

119 thoughts on “Over & Contact

  1. Heerlijk om hier door te ‘neuzen’, je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan met de heerlijke recepten 🙂
    De site is uitgebreid, overzichtelijk, duidelijk en aangenaam om naar te kijken en staat aan de top van mijn favorieten! Keep up the good work!

  2. Via de site van Matthijs Vrieze hier terechtgekomen en ik kijk gewoon m’n ogen uit! Wat een geweldige site met vooral veel heerlijke recepten. Ideaal voor een verzamelaar zoals ik!
    groetjes,
    Wanda

  3. ik houd pers.niet van spinazie.
    maar wel van pannenkoek gevuld met de3kleuren paprika’s ,ui en champignons er door en dan, uitgebakken spekjes geitenkaas of schapen kaas er op met plakjes salami boven op.

    p.s. pannenkoek gevuld is; de paprika;s en de ui roeren. door het beslag.

    1. @Sels Anny,

      Om welke wedstrijd gaat het in welk magazine? Dit is namelijk alleen een blog en ik schrijf over magazines ed. maar over de Ducros wedstrijd weet ik eigenlijk niks.

      Gr. Anja

  4. Onderwerp: ORANJESNIPPERS

    Dag allemaal,

    Kan iemand mij misschien vertellen waar je tegenwoordig ‘oranjesnippers’ koopt? Vroeger was het niet zo’n probleem maar het lukt mij nu niet meer om een winkel te vinden die ze heeft, zelfs niet nu de kerst in aantocht is.

    Met Sinterklaas heb ik bijvoorbeeld een heel ouderwets, maar ontzettend lekker vruchtenbrood gebakken (heerlijk bij een kop warme chocolademelk), maar ik heb de oranjesnippers die in het recept genoemd worden weg moeten laten omdat ik ze nergens kan krijgen.

    ’t Lijkt wel of ik op het moment alleen maar recepten met oranjesnippers tegenkom 🙂 maar dat heeft ongetwijfeld met de tijd van het jaar te maken.

    Ik ben heel benieuwd of iemand mij kan vertellen waar je tegenwoordig oranjesnippers koopt. Alvast bedankt.

    1. Zou het misschien te koop zijn bij natuurvoedingswinkels? Als ik via google zoek kom ik de natuurwinkels als eerste tegen …

      Bij de supermarkt heb ik het eigenlijk nooit gezien.

      Gr. Anja

      1. Hi Anja,

        Bedankt voor je reactie. De natuurvoedingswinkel waar ik kom heeft het niet, maar mogelijk anderen wel, dus het is het proberen waard.

        Ik kreeg vandaag via een andere site de tip om het bij de notenkraam op de markt te proberen omdat degene die mij de tip gaf ze daar haalt. Helaas is haar notenbar veel te ver bij mij vandaan :-), maar ik ga het zeker hier in de buurt op de markten proberen want daar had ik nog niet aan gedacht. Ook kreeg ik een tip over een webwinkel die oranjesnippers verkoopt: http://www.notenhoek.nl

  5. Vraagje,

    Vorig jaar of het jaar ervoor weet ik niet meer, maakte Rudolph van Veen een vegetarische thaise salade met ik geloof of avocado of mango hij was ontzettend lekker. Maar ik heb het recept niet meer.
    Heeft iemand het recept misschien.
    Alvast bedankt

    vera

  6. hallo ik heb je site gelezen en ik vindt het heel interresant mijn vraag is kun je dit ook in een halogeen oven doen?of heb je misschien er recepten over die makkelijk zijn klaar te maken.
    mvg mina

  7. hallo anja

    ik googelde gisteren macaroni met kookroom en ik kwam op brutsellog terecht!WOW!! ik ben begonnen met lezen,en ik kon niet meer stoppen,wat een heerlijke recepten,leuke recencies over restaurants,lunchrooms,cafetaria’s noem het maar op
    enig om te lezen,volmonding zeg ik JA!!IK BEN FAN!!je staat dan vanaf nu ook onder mijn favorieten!!dank je wel dat jij al je eetgenot,met ons wilt delen!en vanaaf hier de macaroni met kookroom!!ala anja!hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top