Lasagne

Lasagne

Lasagne
Lasagne
Hier had ik zo’n zin in, zelfgemaakte lasagne. Kennelijk maak ik het trouwens elke keer weer net even anders. Zo was ik vandaag de ontbijtspek en de tomatenpuree vergeten, die ik de vorige keer wel gebruikte en deed ik er voor de verandering sambal en ketjap manis bij. Zo zie je maar elke keer kan het toch net weer even anders zijn.

Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot worteltjes 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel ketjap manis, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, peper, zout, 100 gram geraspte kaas, lasagne bladen, mozzarella,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Roerbak het gehakt tot het bruin en los is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 uitgelekt potje worteltjes toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes. Laat het geheel kort aan de kook komen. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis, zout en peper. Laat de saus, terwijl je de kaassaus maakt, even pruttelen op laag vuur.

Maak de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 100 gram geraspte kaas (of meer) door.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje kaassaus en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas en mozzarella over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(124 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top