Rijst met Gehakt en Paprika

Rijst met Gehakt en Paprika

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 gram gehakt, 1 rode paprika, chilipoeder, 2 eetlepels sojasaus, 175 ml bouillon, 2 theelepels maïzena, 1 eetlepel water, basilicum,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 200 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 gesneden rode paprika toe. Bak tot de paprika zacht is. Voeg chilipoeder (naar smaak), 2 eetlepel sojasaus en 175 ml bouillon toe. Breng aan de kook. Voeg een papje van 2 theelepels maïzena en 1 eetlepel water toe. Laat de saus iets binden. Serveer met de rijst en een beetje verse basilicum. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel