Gevulde Courgette

Gevulde Courgette

Ingrediënten: 1 courgette, 1 ui, gemberpoeder, laos, kurkuma, zout, 1 kipfilet, 100 gram champignons, scheutje gezeefde tomaat, 2 cherrytomaatjes, kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 1 courgette over de lengte doormidden. Haal het kroontje er af. Hol de courgette uit. Leg de courgette in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling. Bak 1 gesnipperde ui met gemberpoeder, laos, kurkuma en wat zout tot de ui zacht is. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden kipfilet toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg vervolgens 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een scheutje gezeefde tomaat toe. Roer even door.

Haal de courgettes uit de oven. Leg in beide courgette elk 1 in kwarten gesneden cherry tomaat. Schep de kipfilet en champignons in/over de courgette. Leg er plakjes kaas over heen. Zet de ovenschaal nog ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel