Pindakoekjes

Pindakoekjes

Er werd dit weekend nog meer gebakken, Britt en Celina maakten deze pindakoekjes om mee te nemen naar de opa en oma van Celina.

Ingrediënten: 125 gram bloem, 60 gram boter, 50 gram basterdsuiker, 1 ei, 1 snufje zout, 50 gram ongezouten pinda’s, 1 eidooier,
Aantal koekjes: veel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed 125 gram bloem met 60 gram koude boter, 50 gram basterdsuiker, 1 ei en een snufje zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie. Laat het deeg ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit tot een dikte van ongeveer 3 millimeter op een bebloemd werkvlak. Steek er cirkels uit met een steker. Verdeel de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat Klop een eidooier. Bestrijk de koekjes de eidooier. Verdeel de pinda’s erover. Druk de pinda’s goed in het deeg. Bak de koeken in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes goed afkoelen. Eventueel kan je de pindakoekjes nog voor de helft dippen in pure chocolade. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel