3 reacties op “Boerenkool met een Slavink

 1. Nog een berichtje van mij. Wat kun je zoal met boerenkool? 4 tips…

  Chips
  Verwarm de oven voor op 150 graden. Was en droog de boerenkoolbladeren, scheur de dikke nerven uit de boerenkoolbladeren en scheur de rest in stukjes. Voeg er wat olie en zout aan toe, leg ze op een rooster met bakpapier en leg ze los van elkaar. Bak 15 tot 20 minuten, laat ze niet bruin worden, want dan smaken ze niet meer.

  Soep
  Kook aardappels in bouillon met ui en knoflook, totdat de aardappelen zacht zijn, snijd de boerenkool in zeer fijne reepjes en bak plakjes chorizo in een scheutje olie tot ze bruin zijn. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de kool en chorizo eraan toe. Naar smaak peper en zout toevoegen en een scheutje olie. Laat het nog een paar minuten doorkoken tot de kool gaar is.

  Smoothie
  Doe stukjes peer en banaan in een blender en voeg water toe, zodat de stukjes fruit net onder water staan. Even blenden. Voeg vervolgens de boerenkool toe en blend nogmaals.

  Boerenkool met bier
  Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de boerenkool en de aardappels. Giet de aardappels en boerenkool af en pureer de aardappels met roomboter en een goede scheut bokbier, net zo lang totdat er een smeuige massa ontstaat. Voeg aan de uitlekkende boerenkool wat azijn toe. Doe alles in een ingevette ovenschaal, snij rookworst en verdeel die over de schotel. Daaroverheen strooi je geraspte kaas, een losgeklopt ei en als laatse strooi je er wat panneermeel overheen. 20 minuten op 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel