Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel mosterd, peterselie, 1 ei, paneermeel, zout, peper, paprikapoeder, 500 ml gezeefde tomaat, 1 klontje rietsuiker, oregano,

Aantal gehaktballetjes: 15

Meng 500 gram gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 1/2 theelepel mosterd, wat fijngehakte peterselie, 1 ei en paneermeel. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Maak er 15 gehaktballetjes van. Leg de gehaktballetjes nog even in de koelkast. Bak daarna de gehaktballletjes bruin in hete boter.

Bak voor de tomatensaus 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg daarna 500 ml gezeefde tomaat, 1 klontje rietsuiker en wat oregano toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen.

Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel