Bami

Bami

Eigenlijk had ik gepland om vandaag nasi te maken. De prei had ik al uit mijn moestuintje gehaald en de ontbijtspekjes had ik ook al in huis. Alleen ik had niet naar de voorraad rijst gekeken. Dat bleek dus te weinig te zijn. Change of plans dus, het werd bami! Ook lekker!

Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel olie, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel tamarinde pasta, zout, 1 kipfilet, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 2 eieren, mie, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei,

Aantal personen: 2

Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel olie, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel tamarinde pasta en een beetje zout. Marineer hier in 1 in blokjes gesneden kipfilet voor zeker een paar uur.

Maak ondertussen een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel sambal en 1 theelepel trassi met een staafmachine of keukenmachine. Laat de boemboe ook even staan. Bak een omelet van 2 geklutste eieren. Snijd de omelet in reepjes. Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg de boemboe toe. Bak de boemboe even mee tot het lekker begint te geuren. Voeg dan de blokjes gemarineerde kipfilet met de marinade toe. Bak de kipfilet mee. Voeg vervolgens de in ringen gesneden prei toe. Roerbak een paar minuten mee. Voeg als laatste de omeletreepjes toe. Warm even door. Serveer met de mie. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat