Gegratineerde Schnitzels in Tomatensaus

Gegratineerde Schnitzels in Tomatensaus

Ingrediënten: 2 schnitzels, zout, peper, 1 ei, paneermeel, oregano, knoflookpoeder, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 3 tomaten, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 3 theelepels pesto, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 2 schnitzels in stukjes. Kruid met zout en peper. Haal ze door 1 geklutst ei. Vervolgens door paneermeel wat gekruid is met oregano en wat knoflookpoeder. Bak de gepaneerde schnitzel stukjes om en om bruin in hete boter. Leg de gebakken schnitzel-stukjes in een ovenschaal.

Maak vervolgens de tomatensaus. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 3 in blokjes gesneden tomaten, bak kort mee. Voeg vervolgens een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe. Roer 3 theelepels pesto erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes pruttelen.

Verdeel de tomatensaus over de gepaneerde schnitzels. Leg er plakjes mozzarella op en strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas en mozzarella kan smelten. Eet smakelijk!


2 reacties op “Gegratineerde Schnitzels in Tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel