Kipfilet uit de Oven met Ham-Kaas Saus

Kipfilet uit de Oven met Ham-Kaas Saus

Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 1 ui, tijm, 100 gram ham, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin aan in hete boter. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 100 gram fijngesneden ham toe en bak een paar minuten mee. Voeg 250 ml kookroom toe. Warm even door. Haal de pan van het vuur. Roer 90 gram geraspte kaas door de saus. Laat de kaas zo langzaam smelten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Giet de saus over de kipfilets. Strooi het restje geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat