Kipfilet uit de Oven met Ham-Kaas Saus

Kipfilet uit de Oven met Ham-Kaas Saus

Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 1 ui, tijm, 100 gram ham, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin aan in hete boter. Leg de kipfilets in een ovenschaal. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 100 gram fijngesneden ham toe en bak een paar minuten mee. Voeg 250 ml kookroom toe. Warm even door. Haal de pan van het vuur. Roer 90 gram geraspte kaas door de saus. Laat de kaas zo langzaam smelten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Giet de saus over de kipfilets. Strooi het restje geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel