Batavia in Arnhem

Batavia in Arnhem

Na het NK wielrennen in Ootmarsum wilden we nog ergens eten. Michel had een goed idee om bij Indisch restaurant Batavia te eten, want dat zou wel open zijn tijdens de wk-wedstrijd Nederland-Mexico. Dat was inderdaad zo, en zelfs de tv stond aan. Er werd daar fanatiek meegedaan met de wedstrijd, gelukkig werd er dan ook gewonnen. Best grappig om dat tijdens het eten mee te maken. Wij kwamen er om te eten en dit kregen we op tafel:

de Batavia grill speciaal met veel soorten saté. Maar eerst kregen we vooraf een soto ayam, een Indisch kippensoepje. Vervolgens de hoofdgerechten: saté ayam (kip), saté babi (varkensvlees), saté kambing (geit), saté udang (garnaal), saté ketjap (in ketjapsaus), saté bali (pittig), gade gade, sayor lodeh, babi panggang, pisang goreng. Erbij nasi goreng en bami goreng. Van het huis kregen we nog een kopje thee / koffie. Het was super lekker (en weer eens wat anders dan een rijsttafel). En de combinatie met een wk-wedstrijd maakte het helemaal grappig.

Batavia
Willemsplein 31
6811 KC Arnhem
Tel: 026-4420873


2 reacties op “Batavia in Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel