Prinsheerlijk in Scherpenzeel

Prinsheerlijk in Scherpenzeel oerbrood

Soms heb je geen zin om te koken, dan kan je natuurlijk wat halen of bezorgen maar het is leuker dan om uiteten te gaan. Dat hebben we dan ook gedaan. Restaurant nummer 1 had een bruiloft dus op naar nummer 2: Prinsheerlijk in Scherpenzeel. Dit restaurant bleek pas twee weken open te zijn, benieuwd dus wat we er konden eten.

We begonnen met het ‘broodmandje’ om precies te zijn: Oerbrood met aioli, kruidenboter en olijftapenade. Nog een beetje warm, dus de kruidenboter smolt een beetje weg, heerlijk.

Prinsheerlijk in Scherpenzeel ribeye
Vervolgens kozen we beide de runderentrecote van de Big Green Egg met jus van rode port. Erbij werden frietjes en ratatouille geserveerd. Eerlijk gezegd had ik niet het idee dat het gebakken was op de Big Green Egg, er zat totaal geen ‘rokerige’ smaak aan, wat volgens mij wel kenmerkend hoort te zijn aan gerechten die op de Big Green Egg gebakken zijn. Maar de runderentrecote was wel botermals en had een goede smaak.

Prinsheerlijk in Scherpenzeel dame blanche
Ook bij het nagerecht waren we eensgezind beide namen we de dame blanche. Bij deze dame blanche kregen we aardbeien en amandelen. De warme chocoladesaus werd apart geserveerd. Nu kon ik wel zoveel warme chocoladesaus over mijn ijs doen als ik maar wilde.

Prinsheerlijk is zeker een aanrader. Het restaurant zit op een mooie locatie in Scherpenzeel (ik kreeg een beetje een vakantiegevoel van het dorp). Het eten is prima, lekker en sowieso onthouden we dit adres om er nog eens langs te gaan, misschien om te lunchen, want op de lunchkaart stonden ook nog wel lekkere dingen.

Prinsheerlijk
Plein 1940 187,
3925 JM Scherpenzeel
Tel: 033-2854061


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat