Indisch Stoofvlees met Banaan

Indisch Stoofvlees met Banaan

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 350 gram hamlapjes, zout, peper, gemberpoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 prei, 1 appel, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepels gembersiroop, 1/2 bouillonblokje, 2 bananen,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook in hete boter tot de ui zacht is. Voeg 350 gram in blokjes gesneden hamlapjes toe. Bestrooi met zout, peper en gemberpoeder. Bak de hamlapjes bruin. Voeg vervolgens 1 gesneden rode paprika, 1 in ringen gesneden prei en 1 in blokjes gesneden appel toe en bak een paar minuten mee. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop en 1/2 bouillonblokje toe. Roer even door. Leg een deksel scheef op de pan en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 2 in plakjes gesneden bananen toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel